Joodse beweging tegen komst Wilders

3363

De uitnodiging aan Geert Wilders van twee Republikeinse afgevaardigden om in Washington te komen spreken heeft niet alleen kwaad bloed gezet bij de islamitische Congresleden. Ook heeft het voor bezorgdheid gezorgd bij de invloedrijke Joodse burgerrechtenbeweging ADL. Ook de Democratische Joodse lobbygroep NJDC is alles behalve blij met de komst van de PVV-leider. De uitnodiging zou volgens hen moeten worden ingetrokken.

„Als leider van de Partij van de Vrijheid heeft Wilders blijk gegeven van giftige antimoslim, onverdraagzame en uiterst beledigende zienswijzen”, aldus de ADL in een verklaring. Met de uitnodiging van de Republikeinse Congresleden Steve King en Louie Gohmert veegt de organisatie de vloer aan.

„De heer Wilders heeft het recht om zijn mening te uiten. Maar een platform geven aan een man die een internationaal symbool is voor moslimhaat geeft hem niet alleen geloofwaardigheid maar bewijst ook een slechte dienst aan het Congres dat is opgericht met het doel te voldoen aan het Amerikaanse ideaal van tolerantie.”

'Onverbeterlijke fanaticus'

Ook de National Jewish Democratic Council (NJDC) is duidelijk in haar visie op Wilders: „In zijn rol als leider van de PVV in Nederland heeft Geert Wilders zich een onverbeterlijke fanaticus getoond die miljoenen mensen heeft gedemoniseerd om geen andere reden dan hun religie.”

„Het is al erg genoeg dat de Afgevaardigden King en Gohmert het Wilders – die bewezen heeft een xenofobisch individu te zijn – toestaan hun evenement bij te wonen, maar dat alles verbleekt door hem er zelfs actief voor uit te nodigen.” King en Gohmert zouden de uitnodiging moeten intrekken en hun excuses aanbieden. „We hopen dat de leiders van de Republikeinse Partij zich vierkant opstellen tegen haat en fanatisme.”

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
29 april 2015