Joodse passagiers jagen Palestijnen uit vliegtuig

2359

In Griekenland hebben enkele joodse passagiers een vlucht van Aegean Airlines naar Tel Aviv urenlang vertraagd, doordat zij weigerden in hetzelfde toestel te vliegen als twee Palestijnen. Uiteindelijk stemden de twee Palestijnen toe om uit te stappen.

Meerdere joodse passagiers dwongen het cabinepersoneel ertoe de papieren van de twee Palestijnse reizigers te controleren. Ze waren namelijk bang dat het terroristen betrof, zo schrijft The Daily Mail. De passagiers bleven net zo lang in het gangpad staan, totdat hun eisen werden ingewilligd.

Vanwege de consternatie besloot de gezagvoerder om de reisdocumenten te laten checken door de politie. Echter werd hierbij niets verdachts aangetroffen. Uiteindelijk stapten de twee Arabische Israëliërs toch uit, in ruil voor financiële compensatie en een hotelovernachting.

De Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean heeft zijn excuses aangeboden voor de gang van zaken. "We danken de twee Palestijnse passagiers voor hun begrip en medewerking en we bieden onze excuses aan voor de hele gang van zaken", aldus een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen
6 januari 2016