Kinderconferentie 2013 groot succes!

4463

Zaterdag 8 juni 2013 hebben wij een kinderconferentie georganiseerd, waarbij we speciaal voor de kinderen allerlei activiteiten hebben voorbereid. Het thema was ‘Ik ben moslim!’ en de kinderen hebben spelenderwijs meer over ons mooie geloof geleerd. Middels verschillende activiteiten werden de vijf zuilen uitgelegd. De activiteiten werden afgewisseld met een eet- en speelpauze, waarbij de kinderen lekker konden springen op een springkussen.

Om stipt 09.00 uur stond het eerste kindje al voor de deur. De kinderen kwamen een voor een binnen en in een mum van tijd was de receptie een drukke boel. Tientallen kinderen stonden te popelen om te beginnen met het programma. We hadden ze natuurlijk een leuke dag beloofd!

Het programma werd gestart met een korte introductie van de dag. Daarna werden de kinderen in groepjes met hun leidster naar de eerste activiteit geleid. Met grote ogen liepen ze de ruimte binnen waar alle tenten van de vijf zuilen waren opgezet. De tenten waren druk versierd met ballonnen en slingers. Het was immers feest voor de kinderen, want dit was hun dagje!

De kinderen hebben liedjes gezongen, het gebed geleerd, rekenspelletjes gedaan, geknutseld en de Tawaaf om een kleine Kacbah gedaan. Ook hebben de kinderen echt Zamzam water gedronken! Om de kinderen nog meer te verwennen hebben ze leuke presentjes mee naar huis gekregen.

Gedurende de dag hebben we gezien dat de kinderen het heerlijk vonden om eindelijk alle aandacht te krijgen van de moskee. We hebben ontzettend genoten van de grote glimlachen op hun gezichten en hun eerlijkheid. Ze hebben namelijk meerdere malen gezegd hoe leuk ze het vonden en hoe blij ze waren dat ze waren gekomen.

We willen daarom alle kinderen ontzettend bedanken, want zij hebben ervoor gezorgd dat deze dag zo geslaagd was. Ze waren erg vrolijk, lief en onwijs leuk om te vermaken. Daarnaast willen we alle moeders bedanken die hun kinderen hebben ingeschreven. Dat geeft namelijk aan dat ook zij het belang inzien van het onderwijzen van onze kinderen.

Tot slot willen wij de zusters en de kinderen bedanken die ons een prachtig cadeau hebben gegeven. BaarakAllaahoe fiekoem. Jullie cadeautjes zijn prachtig!

We vragen Allah om onze intenties te zuiveren, onze kinderen te beschermen en onze Oemmah te versterken met onze nieuwe generatie.

Wassalaamoe calaykoem,

Zustercommissie al-Yaqeen