Kinderconferentie 2015 groot succes!

2604

Zaterdag 18 april 2015 hebben wij voor de tweede keer een succesvolle kinderconferentie georganiseerd! Met het thema ‘Wie zijn mijn Profeten?’ hebben de kinderen geleerd wie de vijf belangrijkste Profeten zijn.

Met veel enthousiasme kwamen de kinderen met hun moeders binnen. Binnen de kortste keren stond de receptie vol met zenuwachtige kindjes die niet konden wachten om te beginnen aan hun leuke dag!

Na een kort welkomstwoordje begonnen de kinderen, trappelend van ongeduldig, aan het programma. Er waren vijf tenten en in iedere tent werd een verhaal verteld over een Profeet waarna een activiteit volgde. De kinderen hebben geknutseld, gekleurd, memorie gespeeld en quizvragen beantwoord. Op het Speeleiland hebben de kinderen energiek gesprongen op het luchtkussen en gesmuld van popcorn en suikerspin. Tijdens de gezamenlijke pauze hebben de kinderen gezellig samen gegeten.

Aan het einde van het programma kregen de kinderen hun knutselwerkjes mee naar huis en natuurlijk een leuk tasje met allerlei cadeautjes voor de kinderen. Het kinderboekje kon natuurlijk niet ontbreken, daarin staan leuke verhalen in over de vijf belangrijkste Profeten en allerlei leuke spelletjes en kleurplaten.

Dit jaar hebben we weer mogen genieten van de blije gezichten van de kinderen die het heerlijk vonden om weer alle aandacht te krijgen van de moskee. We hebben ontzettend genoten van de grote glimlachen op hun gezichten en hun eerlijkheid. Ze hebben namelijk meerdere malen gezegd hoe leuk ze het vonden en hoe blij ze waren dat ze waren gekomen. Ook de reacties op Facebook hebben ons geraakt. Vele moeders hebben laten weten hoe leuk hun kinderen het hebben gehad.

We willen daarom alle kinderen ontzettend bedanken, want zij hebben ervoor gezorgd dat deze dag zo geslaagd was. Ze waren erg vrolijk, lief en onwijs leuk om te vermaken. Daarnaast willen we alle moeders bedanken die hun kinderen hebben ingeschreven. Dat geeft namelijk aan dat ook zij het belang inzien van het onderwijzen van onze kinderen.

We vragen Allah om onze intenties te zuiveren, onze kinderen te beschermen en onze Oemmah te versterken met onze nieuwe generatie.

Wassalamoe calaikoem,
Zustercommissie al-Yaqeen
23 april 2015