Koran inzamelingsactie

3705

Weg uit hun land
weg uit hun huizen
weg uit de oorlog
maar ook weg uit hun vertrouwde Islamitische omgeving…

Geestelijke behoeften

Na onze inzamelingsactie van twee vrijdagen geleden, waarbij mensen heel gul hebben gedoneerd, gaan we nu een nieuwe inzamelingsactie houden voor onze naar Nederland gevluchte broeders en zusters.

Onze eerste benefietinzameling van enkele weken geleden heeft vele overvolle bussen met kleding, speelgoed, dekens en levensmiddelen opgebracht. Deze donaties hebben wij aan de vluchtelingen gegeven. De lichamelijke levensbehoeften van de vluchtelingen zijn hiermee vervuld. De vluchtelingen hebben echter aangegeven nog geestelijke levensbehoeften te hebben, namelijk in contact blijven staan met het Woord van Allah: de Koran.

Schenk een Koran

Na deze roep van hen heeft stichting as-Soennah alle honderden Korans die zij in voorraad had, gegeven aan deze vluchtelingen. Echter bleek dit bij lange na niet genoeg te zijn. Daarom verzoekt stichting as-Soennah aan jullie allemaal of jullie je Arabische Korans thuis kunnen doneren.

Heb jij nog een Arabische Koran over die nog in goede staat is? Lever die dan af bij moskee as-Soennah aan de Fruitweg 5 te Den Haag. Wij zorgen ervoor dat deze Korans bij de vluchtelingen terechtkomen.

Wat doen we nog meer?

Ook zal stichting as-Soennah grote partijen gebedskleden kopen om die ook te verspreiden onder onze gevluchte broeders en zusters, èn zijn wij bereid om deze vluchtelingen geestelijke verzorging te bieden, opdat zij in contact blijven met hun geloof en hen dit niet door opportunisten wordt afgenomen.

Dus, help jij een vluchteling aan een Koran? Lever deze dan z.s.m. in bij onze moskee.

Wassalaamoe calaykoem,

Bestuur stichting as-Soennah
22 september 2015