Korandag 2014 in aantocht!

4648

Het doel van deze dag

Zaterdag 24 mei en zondag 25 mei 2014 organiseert stichting as-Soennah een Korandag die volledig in het teken staat van de Koran. Het doel hiervan is om alle leeftijdscategorieën aan het reciteren en memoriseren van de Koran te krijgen.

Opzet competitie

De competitie is opgezet op basis van een knock-out systeem waarbij gekeken wordt naar de Tadjwied-regels (70% van de beoordeling) en hoe zuiver en mooi de stem is (30% van de beoordeling). De beste van de twee gaat naar de volgende ronde en voor de verliezer is de competitie voor dit jaar voorbij.

Prijzen

De winnaars in de categorieën 13 t/m 18 jaar en 19 jaar en ouder gaan naar huis met een cOemrah die mede mogelijk is gemaakt door Mekka-Reizen. De winnaars in de categorie 8 t/m 12 jaar gaan naar huis met een Koran-leespen.

Deelnemers aanmoedigen

Omdat de aanwezigheid van zo’n groot mogelijk publiek belangrijk is voor de competitieve sfeer, verzoeken wij de vaders en moeders dringend maar toch vriendelijk om de kinderen een hart onder de riem te steken en met ze mee te komen naar de moskee om ze tijdens de competitie bij te staan en aan te moedigen. Ook ouders waarvan de kinderen niet meedoen zijn van harte welkom. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen op dit soort evenementen afkomen om een zeer goede indruk bij de kinderen achter te laten en hun liefde voor de Koran te intensiveren.

Op de foto met bekende recitators

Op 31 mei 2014, in het weekend na de Korandag, organiseert stichting as-Soennah een wervelende Koranavond met welbekende en veelgeprezen recitators. Voor de mannelijke winnaars van de Korandag is er een ontmoeting met deze recitators en de mogelijkheid om met ze op de foto te gaan.

Inschrijvingen gesloten

Omdat de Korandag, met de Wil van Allah, in een zeer korte tijd uitgegroeid is tot een succes hebben de mensen zich vanaf de eerste dag massaal ingeschreven. Hierdoor is eerder dan verwacht het vereiste aantal deelnemers al bereikt en zijn we dus genoodzaakt om geen nieuwe inschrijvingen meer te aanvaarden. Wij adviseren de deelnemers die dit jaar te laat waren om volgend jaar vroegtijdig in te schrijven en niet af te wachten.

Succes!

Tot slot rest ons niets anders dan alle deelnemers die door de selectierondes heen zijn gekomen succes te wensen en Allah te vragen om ze op de beste wijze hiervoor te belonen. En tegen de rest willen wij zeggen: “Help ons de Koran extra in de schijnwerpers te zetten en kom in het weekend van 24 en 25 mei 2014 naar moskee as-Soennah!”

Team al-Yaqeen
13 mei 2014