Korandag komt er weer aan!

5760

Zaterdag 16 mei en zondag 17 mei 2015 organiseert stichting as-Soennah i.s.m. Team al-Yaqeen een Korancompetitie. Het doel van deze competitie is om alle leeftijdscategorieën aan het reciteren en memoriseren van de Koran te krijgen.

Opzet competitie

De competitie is opgezet op basis van een knock-out systeem waarbij gekeken wordt naar de Tadjwied-regels (70% van de beoordeling) en hoe zuiver en mooi de stem is (30% van de beoordeling). De beste van de twee gaat naar de volgende ronde en voor de verliezer is de competitie voor dit jaar voorbij.

Prijzen

De winnaars in de categorie 13 t/m 18 jaar en categorie 19 jaar en ouder gaan naar huis met een cOemrah die mede mogelijk is gemaakt door Mekka-Reizen. Aan de verliezende finalisten uit deze categorieën wordt een waardebon van de al-Yaqeen webshop uitgereikt van maar liefst €250!

De winnaars in de categorie 8 t/m 12 jaar gaan naar huis met een Tablet. Voor de verliezende finalist uit deze categorie zal het gehele boekenpakket van Aboe Ismail en al-Yaqeen worden uitgereikt.

Deelnemers aanmoedigen

Omdat de aanwezigheid van zo’n groot mogelijk publiek belangrijk is voor de competitieve sfeer, verzoeken wij de vaders en moeders van de eerste twee categorieën dringend – maar toch vriendelijk – om de kinderen een hart onder de riem te steken en met ze mee te komen naar de moskee om ze tijdens de competitie bij te staan en aan te moedigen. Ook ouders waarvan de kinderen niet meedoen zijn van harte welkom. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen op dit soort evenementen afkomen om een zeer goede indruk bij de kinderen achter te laten en hun liefde voor de Koran te vergroten.

Ook de mensen van 19 jaar en ouder worden hierbij aangemoedigd om zich in te schrijven voor de Korancompetitie 'categorie 19 jaar en ouder'. Deze competitie is niet alleen bedoeld voor kinderen en jongeren, maar ook voor ouderen. Zo kunnen ouderen van welke leeftijd dan ook gewoon deelnemen aan de Korancompetitie en kans maken op de hoofdprijs: een cOemrah-reis!

Succes!

Tot slot rest ons niets anders dan alle deelnemers die door de selectierondes heen zijn gekomen succes te wensen en Allah te vragen om ze op de beste wijze hiervoor te belonen. En tegen de rest willen wij zeggen: “Help ons de Koran extra in de schijnwerpers te zetten en kom in het weekend van 16 en 17 mei 2015 naar moskee as-Soennah!”

KLIK HIER om je aan te melden!

Team al-Yaqeen
9 april 2015