Les seksuele voorlichting lokte verkrachting uit

4569

Na een les seksuele voorlichting heeft een 13-jarige jongen uit het Welshe Gwynedd een meisje van zijn eigen leeftijd verkracht, aldus 'The Mirror'. Meteen na de les vroeg de jongen aan het meisje van 13 of ze 'seks wilde proberen'. Zij wees dit aanbod resoluut af. Dit was voor de jongen reden om haar te verkrachten. Na de les nam hij haar mee naar een afgelegen ruimte in school en verkrachtte haar. Na de verkrachting zei hij: “Nu kun je gaan.”

Het incident kwam een jaar na de verkrachting pas aan het licht toen een schoolarts vond dat het meisje ongelukkig oogde. Het meisje gaf de arts te kennen verkracht te zijn na een les seksuele voorlichting.

Hoge bronnen binnen de school laten weten dat er onderzoek loopt naar de manier van lesgeven in seksuele voorlichting. Ook de politie en educatieambtenaren proberen lering te trekken uit het incident. Katie Russell, van de organisatie Rape Crisis England and Wales, neemt het incident zeer ernstig op. “Het feit dat dit ná een les seksuele voorlichting is gebeurd, zegt iets over de manier van lesgeven. Het versterkt de gedachte dat seksuele voorlichting niet alleen over biologie en seks zelf moet gaan, maar ook over emoties, respect en relaties.”

De jongen is inmiddels 15 jaar oud, zit in de pleegzorg en woont niet langer in de omgeving van de school. Hij moet de politie tweeënhalf jaar lang op de hoogte houden van zijn verblijfplaats en zijn reisbestemmingen. De komende drie maanden heeft hij elke week drie meetings met een team voor jonge overtreders; de rest van deze tweeënhalf jaar meldt hij zich wekelijks bij zo'n vergadering.

Bron: Ad.nl

Team al-Yaqeen
25 november 2014