Maak van Suikerfeest een vrije dag

3828

De Utrechtse hoogleraar Kees van den Bos is van mening dat het islamitische Suikerfeest een vrije dag moet worden. Van den Bos, die Sociale Psychologie en Empirische Rechtswetenschap doceert, roept op om niet alleen tijdens Kerstmis of Pinksteren vrij te zijn. Verder stelt hij ook een ‘atheïstendag’ voor.

Het is belangrijk om het gevoel van uitsluiting bij moslims te beteugelen. Volgens Van den Bos kan het gevoel van uitsluiting ervoor zorgen dat mensen radicaliseren. “Jongeren radicaliseren vaak vanwege een gevoel van uitsluiting. Ze worstelen met hun identiteit, zijn onzeker of zien een groepsdreiging. Of onrechtvaardigheid, als ze proberen een stageplaats te krijgen bij een supermarkt, die zij niet krijgen en een witte Nederlander wel”, aldus de hoogleraar.

Van den Bos zegt wel dat de jongeren zelf ook verantwoordelijk zijn om in te burgeren. “Je moet ze ook niet pamperen, je kunt thee drinken, maar je moet tegelijk verwachten dat ze zich er in vechten. Met andere woorden: emanciperen moeten ze ook zelf doen.”

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
23 april 2015