Maandag 13 juli: Nationale Dacwah inzamelingsdag!

3478

Al sinds 2003 heeft al-Yaqeen zich ontpopt tot een waar religieus instituut. Sinds de oprichting heeft het zich beziggehouden met het onderwijzen van de moslimgemeenschap middels vertaalde fatwa’s op de site, lessen en lezingen. Nu, anno 2015, zijn hier bovenop talloze extra activiteiten gekomen.

Om al onze inzet en activiteiten te blijven ontplooien, hebben we sterke behoefte naar meer financiën. Al-Yaqeen is ondertussen, met de Gunst van Allah, een begrip geworden op gebied van de Nederlandstalige Dacwah. Deze Gunst willen we behouden, ten behoeve van de gehele Oemmah. Maar hierbij zijn wij afhankelijk van jouw gulle donaties.

Wat heeft al-Yaqeen tot nu toe bereikt?

Onze website trekt maandelijks zo’n 80.000 unieke bezoekers. Zij lezen op onze site vrijwel dagelijks nieuws, nieuwe fatwa’s en artikelen, beluisteren er lezingen, bekijken er Islamitische films en documentaires, kunnen er hun religieuze vragen aan ons kwijt en zich inschrijven en aanmelden voor onze religieuze activiteiten. Ook drukt al-Yaqeen met grote regelmaat religieuze boeken. Denk hierbij aan de vertaling van Arbacien an-Nawawie (de 40 overleveringen van Imam an-Nawawie), Tawhied vereenvoudigd, Tawhied in vogelvlucht, etc. Ook hebben kernleden van al-Yaqeen zich beziggehouden met de Koranvertaling, oftewel “Interpretatie van de betekenissen van de Koran” van Aboe Ismail & studenten, en het biografieboek over de Profeet Mohammed (vrede zij met hem).

Dit laatste boek is overigens in een veelbesproken landelijke actie in het nieuws gekomen, waarbij stichting as-Soennah en Team al-Yaqeen dit boek gratis verstuurde naar niet-moslims. Een actie die 4.000 huishoudens heeft voorzien van dit boek en 13 nieuwe bekeerlingen teweeg heeft gebracht.

Ook is het boek “Interpretatie van de betekenissen van de Koran” van Aboe Ismail & studenten gratis uitgedeeld in Suriname. Moslimorganisaties en moskeeën hebben grote partijen van dit boek mogen ontvangen. Zo ook prominente personen in Suriname. De verzonden boeken bleken te weinig voor de grote vraag hiernaar. Daarom worden er nu nog steeds boeken heen gestuurd.

Social Media

Ook floreert al-Yaqeen op Social Media en heeft het ruim 34.000 volgers op Facebook en bijna 2.000 volgers op Twitter. Een kleine 2.000 (Nederlands) en 4.000 (Arabisch) abonnees op de Youtube kanalen van de stichting.

Je kunt je voorstellen dat het dienen van dit grote publiek gepaard gaat met grote inspanningen en investeringen. Voor de strategie en gedachte hierachter hebben we onze gekwalificeerde mensen. Maar qua financiën zijn we na Allah afhankelijk van jou. Help ons daarom de Dacwah naar een nog hoger niveau te tillen en doneer tijdens Nationale Dacwah inzamelingsdag jouw geld op de Weg van Allah en steun de Dacwah in Nederland. Investeer in een doorlopende Sadaqah en weet dat ook Suriname en België, als Nederlandssprekende landen, ook profiteren van deze Dacwah. Iets wat Allah zwaar zal laten wegen op jouw Weegschaal op de Dag des Oordeels. Moge Allah het van ons allen accepteren. En wie weet, is het in de nacht van 13 juli 2015 wel Laylat ul-Qadr. Weet dat als je dan doneert, dit beter is dan dat je 1.000 maanden zou doneren op de Weg van Allah…!

Team al-Yaqeen
12 juli 2015