Man duwt moslima tegen aanstormende metro

2799

Een Britse moslima is ternauwernood aan de dood ontsnapt nadat een gepensioneerde man haar voor een rijdende metro duwde. Dit gebeurde tijdens het spitsuur bij metrostation Piccadilly Circus in de Britse hoofdstad Londen. Van de aanval zijn beelden verschenen op het internet. Hierop is te zien hoe een oudere man achter een nietsvermoedende vrouw met hoofddoek staat. Als de metro aan komt rijden beweegt de man zich richting de vrouw om haar vervolgens een harde duw te geven. Op een haar na kwam ze niet onder het gevaarte terecht.

Na de keiharde smak botste ze terug het perron op. Veel Londenaren reageerden vol afschuw op het incident. De dader werd al snel opgevat, is inmiddels in hechtenis geplaatst en aangeklaagd voor poging tot moord. Bij het slachtoffer zit de schrik er nog goed in. Zij heeft het ziekenhuis inmiddels mogen verlaten, na hier behandeld te zijn voor schaafwonden aan haar gezicht.

Volgens Steve Burton, directeur handhaving op stations, zijn dergelijke schokkende aanvallen zeer zeldzaam. De politie wil graag in kaart brengen wat zich precies heeft afgespeeld en heeft getuigen gevraagd zich te melden.

Bron: Marokko.nl

Team al-Yaqeen
14 november 2015