Marokko trekt grens en verbiedt Charlie Hebdo

3708

Marokko heeft medeleven getoond met Frankrijk en veroordeelde de aanslagen met klem zonder hierbij goed te keuren wat Charlie Hebdo in het verleden met spotprenten deed.

De nieuwste editie van Charlie Hebdo kent een oplage van drie miljoen stuks. En over de hele wereld is er veel vraag naar. Marokko stelt echter een duidelijke grens en wil hier niets van weten. Charlie Hebdo mag niet verkocht worden! Dat wordt gemeld door een woordvoerder van het ministerie van Communicatie. Daar blijft het niet bij. Ook binnenlandse en buitenlandse kranten die uit solidariteit spotprenten uit publiceren kunnen rekenen op sancties.

De grootschalige verspreiding van alle profeetcartoons heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken maar wakkert de haat tegen moslims en de Islam alleen maar aan, aldus het ministerie. Het ministerie van Communicatie heeft het recht om de import van publicaties te verbieden die de Islam, moslims, de monarchie, de territoriale integriteit van Marokko of de openbare orde kunnen schaden.

Op social media en in andere media wordt veel gepraat over het standpunt van Marokko. Volgens velen is Marokko het voorbeeld van hoe terreurdaden op een eigen manier veroordeeld kan worden en daarnaast medeleven kan worden getoond met getroffen landen.

Eerder nam minister Salaheddine Mezouar het besluit om niet mee te lopen met de solidariteitsmars toen hij te horen kreeg dat er spotprenten van onze geliefde Profeet Mohammed (vrede zij met hem) meegedragen zouden worden.

Bron: Nieuws.marokko.nl

Team al-Yaqeen
14 januari 2015