Melding doen van Islamhaat helpt

2812

Op Facebook komen moslims steeds vaker in actie als zij zien dat bepaalde mensen haatdragende of gewelddadige uitlatingen doen.

Minstens twee personen zijn in moeilijkheden gekomen nadat ze onacceptabele uitingen deden op Facebook. Een vrijwilligster van kinderopvang Vlietkinderen in Voorburg riep onlangs op om een bom mee te nemen naar een dichtbevolkte moskee. 'Daar wil je je kinderen toch niet bij achterlaten', klonk het van verontwaardigde moslims. Verder vroeg men zich af of moslimkinderen wel veilig zijn bij vrijwilligster Monique.

Al snel werd Vlietkinderen op de hoogte gesteld. De kinderopvang antwoordde adequaat door op Facebook een statement te plaatsen. Hierin staat vermeld dat de kinderleidster op non-actief is gesteld. Vlietkinderen heeft zich gedistantieerd van de uitspraken en noemde het kwalijk dat een vrijwilliger dergelijke uitingen heeft gedaan.

Belastingdienst

Ook de Belastingdienst kreeg een verontrustend bericht van moslims die zich zorgen maken over uitingen van één van haar medewerkers. "Nu ook afknallen in de naam van god want ze maken ons Geertje belachelijk, ze gijzelen in die k**-moskee en varkenskoppen ophangen en besmeren met varkensbloed. Wie de bal kaatst he", aldus medewerkster Bianca.

Ook de Belastingdienst reageerde snel. "Als Belastingdienst distantiëren we ons van dergelijke reacties. We zijn het aan het uitzoeken", aldus de reactie van de Belastingdienst.

Bron: Marokko.nl

Team al-Yaqeen
23 juni 2015