Minister houdt toespraak ter gelegenheid van cIed ul-Fitr

4214

De Surinaamse Minister van Binnenlandse Zaken, Edmund Leilis, heeft in zijn 'cIed ul-Fitr toespraak' opgeroepen tot verdraagzaamheid en vergevingsgezindheid.

De Minister die in januari van dit jaar een exemplaar van “Interpretatie van de Koran” en de biografie van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) van al-Yaqeen kreeg overhandigd, deed dit in een televisietoespraak naar aanleiding van cIed ul-Fitr.

Zo zei hij: “Voor onze moslim broeders en zusters – en vele anderen – is Ramadan een periode van geestelijke en spirituele opleving. Het is immers in deze maand dat volgens de Islamleer de openbaring van de Koran heeft plaats gevonden. Een openbaring, die ongetwijfeld kan dienen als een leidraad voor de gehele mensheid.”

Daarnaast verwees de Minister ook naar de actualiteit door te zeggen: “In tegenstelling tot de negatieve en angstaanjagende nieuwsberichten en beelden die via de media worden verspreid, waarin de Islam wordt geassocieerd met chaos en ellende, roept de Islam een ieder nadrukkelijk op om in eenheid, broederschap en met naastenliefde met elkaar te leven en om te gaan. Een noemenswaardig kenmerk van het cIed ul-Fitr-feest is haar universeel karakter. Dit komt tot uitdrukking bij de dagelijkse gebeden, waarbij de gelovigen ongeacht ras, etnische groep, nationaliteit, sociale status of huidskleur elke avond weer schouder aan schouder de extra gebeden verrichten in de vele moskeeën.”

Hij sloot af met: “Laten wij dit cIed ul Fitr-feest als gemeenschap daarom aangrijpen om de vele uitdagingen die op ons pad zijn aan te gaan en vol optimisme en frisse moed door te gaan om ons in te zetten voor land en volk. Namens president D.D. Bouterse en de regering van Suriname, wens ik u allen een gezegende cIed ul-Fitr toe.”

Bron:Dwtonline.com

Bekijk hier de hele reportage terug van al-Yaqeen in Suriname eerder dit jaar.

Team al-Yaqeen
20 juli 2015