Minister in gesprek na aanval op moskee&euml;n</p>

2210

Minister Asscher van Integratie wil zo snel mogelijk in gesprek met moslimorganisaties na de dreigementen tegen meerdere moskeeën. Hij wil ze een hart onder de riem steken. Naar zeker 20 moskeeën werden dreigbrieven gestuurd en in Enschede werd een molotovcocktail tegen de gevel van een moskee gegooid.

Iemand uit het gebedshuis kon de vlammen snel doven. Op het moment van het incident waren er veel van mensen in de moskee, onder wie kinderen. De man werd na zijn daad achtervolgd door buurtbewoners. Niet vele later werd hij door de politie opgepakt.

In het programma Dit is de Dag reageerde Asscher op de bedreigingen en aanvallen. In de dreigbrieven stond een afbeelding van een hakenkruis en de tekst “Islam is valse en duivelse religie”. "Daders oppakken en vervolgen. Geen ruimte voor onverdraagzaamheid", aldus de vicepremier.

De Raad van Moskeeën is blij met de steunbetuigingen. De raad geeft aan snel met de minister te willen praten over de bedreigingen en aanvallen op de islamitische gemeenschap.

Bron: RTVOost.nl

Team al-Yaqeen
1 maart 2016