Mishandelde moslima weggestuurd door Politie

4500

Een ernstig mishandelde 40-jarige Rotterdamse moslima is door agenten op bureau Marconiplein weggestuurd toen zij aangifte wilde doen van de mishandeling. De politieke partij NIDA eist hier opheldering over. De partij heeft schriftelijke vragen heeft gesteld in de gemeenteraad. De Politie zou de vrouw gezegd hebben pas op zondag 15 maart aangifte te kunnen komen doen. Fractievoorzitter Nourdin El Ouali is woest en wil opheldering van burgemeester Aboutaleb.

De vrouw stond dinsdagochtend te wachten voor een stoplicht bij de afslag Hillegersberg toen een Hollandse man op leeftijd op haar raampje tikte. Ze draaide het raampje open en de man begon haar uit te schelden. Daarna greep hij haar naar de keel, sloeg haar en trok aan haar hoofddoek. Volgens getuigen keek de vrouwelijke bijrijder van de dader lachend toe. Omstanders schoten de belaagde vrouw te hulp en noteerden het kenteken van de wagen.

Weggestuurd

Samen met een familielid is de vrouw naar politiebureau Marconiplein gegaan. Daar werd ze echter weggestuurd met de mededeling dat ze pas op zondag 15 maart langs mag komen om aangifte te doen. Na onderzoek door een arts bleek dat de vrouw een hersenschudding heeft overgehouden aan de belaging. Ook verkeerde zij in shock en slaapt ze nog altijd slecht.

Voor El Ouali is het onverteerbaar dat de vrouw is weggestuurd op het politiebureau. “Terwijl het slachtoffer met een hersenschudding en een kneuzing in shock verkeert, gaat de dader vooralsnog vrijuit, omdat het slachtoffer pas zondag bij de politie terecht kan voor aangifte. Dit is toch krankzinnig?” Volgens El Ouali is er een patroon van moslimhaat zichtbaar. Vooral op Social Media. “Om nog meer slachtoffers en verdere onrust, angst en escalatie te voorkomen is een meer adequate en krachtige aanpak van politiek, overheid en politie nu echt geboden.”

Aboutaleb

El Ouali roept burgemeester Ahmed Aboutaleb op om in actie te komen en gevallen van moslimhaat apart te registeren. Volgens hem is dat nodig omdat het huidige systeem niet werkt en de aanpak geen vertrouwen geniet.

De politie laat weten het verhaal uit te zoeken. Als er meer duidelijkheid is dan worden de vragen die door NIDA zijn gesteld zijn zo snel mogelijk beantwoord.

Bron: Metronieuws.nl

Team al-Yaqeen
14 maart 2015