Mohamed opgepakt en zonder uitleg weer vrijgelaten

2603

Mohamed Achachbar (37) heeft zich drie maandenlang voor niets in het zweet gewerkt. Enkele meters na de start van de 'Antwerp 10 Miles' werd hij overmeesterd en opgepakt door enkele agenten in burger. Na twee uur opsluiting werd hij weer vrijgelaten, zonder uitleg te krijgen. De politie bevestigt de arrestatie, maar geeft geen verdere commentaar.

“Ze sprongen plots uit het publiek, pakten me beet, staken me in een anonieme politiewagen en voerden me weg”, vertelt Mohamed aan de krant Het Nieuwsblad.

“Daar stond ik dan"

Toen hij twee uur later vrijgelaten werd, hoorde hij “dat de politie een fout had gemaakt”. Hij was totaal aangeslagen door het voorval: “Daar stond ik dan. Compleet verbouwereerd heb ik de tram naar huis genomen. De Ten Miles kon ik op mijn buik schrijven. Mijn drie maanden trainen waren voor niets geweest.”

Mohamed wil de met zijn deelname aan de Ten Miles niet alleen een goed doel steunen, hij deed het ook voor zijn moeder. “We wilden ons bedrijf in een goed daglicht stellen door geld in te zamelen voor 'Kom op tegen Kanker'. Bovendien strijdt mijn moeder al jaren tegen kanker, dus ik wilde de wedstrijd ook in haar naam uitlopen.” Een nobel streven welk door de arrestatie op een nachtmerrie uitdraaide.

Politie wil geen uitleg geven

De politie geeft toe Achachbar gearresteerd te hebben: “Wij hadden bepaalde redenen om aan te nemen dat die man mogelijk de openbare orde zou verstoren”, aldus woordvoerder Wouter Bruyns in het Nieuwsblad. “Daarom hebben onze mensen hem bestuurlijk aangehouden en tijdelijk opgesloten. Nadat we hadden geverifieerd dat er geen gevaar voor de veiligheid was, hebben we hem laten beschikken.” Meer uitleg wou de politie gisterenavond over het voorval niet geven.

“Omdat ik een Antwerpse Marokkaan met een baardje ben”, zo denkt Achachbar. Hij overweegt om een klacht in te dienen tegen de politie, want “voor zo’n gedrag heb ik maar één woord: surrealistisch.”

Bron: Newsmonkey.be

Team al-Yaqeen
19 april 2016

 

Red.:Het artikel stond ook Gazet van Antwerpen, maar is daar inmiddels verwijderd.