Mohammed populairste Britse babynaam

4861

Mohammed is in Groot-Brittannië de meest populaire naam voor baby's. Dat meldt de website BabyCentre op basis van een steekproef. Naast Arabische namen zijn ook namen uit tv-series populairder geworden.

De steekproef van BabyCentre bestond uit ruim 56.000 gebruikers van de website die dit jaar werden begunstigd met een baby. Vorig jaar stond de naam Mohammed op plek 28. Maar dit jaar neemt het de toppositie in bij de jongens. Dit mede door het samenvoegen van de verschillende spellingen van de naam. Muhammad, Mohammad en Mohammed worden nu bijvoorbeeld als één naam geteld.

Ook is er een stijging van meerdere Arabische namen. Zo maakten dit jaar de namen cOmar, cAli en Ibraahiem hun intrede in de top 100 voor jongens en Nur bij de meisjes. Andere namen die al in de top stonden, zoals Maryam, stegen flink. 'De top 100 laat de grote diversiteit van het Verenigd Koninkrijk zien', aldus Sarah Redshaw redacteur bij BabyCentre.

De keuze om de verschillende spellingen van de naam Mohammed samen te voegen, heeft tot discussie geleid. Apart stonden de verschillende spellingen van de naam namelijk op plek 15, 23 en 57. Door de samenvoeging, blijkt de naam dus het meest populair.

The Guardian stelde de vraag waarom de verschillende spellingen van Mohammed wel werden samengevoegd, en variaties van andere populaire jongensnamen, zoals Oliver en Ollie en Harry en Henry niet. Als dat namelijk zou zijn gebeurd, waren Oliver en Harry populairder gebleken, aldus cijfers van de krant.

Bron: Volkskrant.nl

Team al-Yaqeen
2 december 2014