Moskee besmeurd in Sint Niklaas

4541

In Sint Niklaas (België) is met afschuw gereageerd op het besmeuren van een moskee in de stad. De gemeenteraad veroordeelde de daad bijna unaniem. De enige die zich onthield van een uitspraak was Vlaams Belang, de partij van Filip Dewinter.

‘De gemeenteraad veroordeelt ten stelligste de wandaden die in de nacht van woensdag 19 maart zijn uitgevoerd aan de Al Houda-Moskee in de Heistraat en heeft begrip voor de schok die dit heeft veroorzaakt binnen de Marokkaanse gemeenschap. Wij hopen dat de daders snel zullen gevat worden. Met deze motie willen we het uitdrukkelijke signaal geven dat we als raadsleden staan voor een verdraagzame stad, waar mensen respectvol met elkaar omgaan’, luidt het devies.

‘Wij hopen dat we met deze motie een sterk signaal geven aan de daders dat ze met hun provocatie precies het tegenovergestelde bereiken van wat ze allicht voor ogen hadden’, beklemtoont SP.A-gemeenteraadslid Hasan Bilici.

‘Wij wijzen niemand met de vinger en verdenken niemand’, zegt Ali Salhi van SOS 2012. ‘Maar we schrijven wel de morele verantwoordelijkheid voor deze daad toe aan al diegenen die de afgelopen weken, maanden en jaren moslims systematisch stigmatiseren, beschimpen, discrimineren en uitsluiten. Het is het aanzetten tot haat dat resulteert tot dergelijke daden. Laat ons een dialoog aangaan om dit in de toekomst te vermijden, want Sint-Niklaas is een gastvrije, rechtvaardige en pluralistische stad, waar de rechten van vrijheid van meningsuiting en godsdienstvrijheid gekoesterd worden.’

Bron: Nieuwsblad.be

Team al-Yaqeen
1 april 2014