Moskee op Corsica geplunderd

2544

Een moskee op het eiland Corsica is vrijdag geplunderd door een groep gewelddadige demonstranten. Hierbij zijn ook Korans in brand gestoken. De Franse regering heeft de aanval sterk veroordeeld.

In de nacht van donderdag op vrijdag raakten twee brandweermensen en een politieagent gewond na belaagd te zijn door een groepje jongeren 'met mutsen', aldus de lokale autoriteiten. De spanningen liepen daardoor erg op in het stadje Ajaccio.

Als steunbetuiging demonstreerden vrijdag zo’n 150 mensen bij het gebouw van de politie en brandweer. Een aantal demonstranten ging van daaruit door naar de plek waar de hulpverleners waren aangevallen. Ze riepen leuzen als 'Weg met Arabieren' en 'Dit is ons huis', meldt persbureau AFP.

‘Ontheiliging’

De groep gooide de glazen deur van de nabijgelegen moskee in waar de zaal vervolgens geplunderd werd. Verschillende boeken werden naar buiten gegooid en in brand gestoken, waaronder Korans.

De Franse premier Manuel Valls reageerde op Twitter op de aanval in Corsica en noemde het een ‘ontoelaatbare ontheiliging’. Ook de Franse moslimorganisatie CFMC veroordeelde het geweld.

Het eiland Corsica in de Middellandse Zee hoort bij Frankrijk, waar sinds de terroristische aanvallen in november de angst voor terreur groot is. Rond de feestdagen is de beveiliging in het land nog meer aangescherpt. Op Corsica boekte de extreemrechtse partij Front National in de laatste verkiezingen een grote winst.

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen
26 december 2015