Moskeeën Haaglanden: bewaar de rust

2769

Moskeeën moeten de ‘rust en kalmte’ bewaren. “We mogen ons niet laten leiden door angst, want dan heeft terreur gewonnen’’, aldus het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden (SIORH) woensdag in een brief aan haar leden in reactie op de aanslagen in Brussel.

Het platform van 23 moslimorganisaties in de Haaglanden verafschuwt ‘deze verschrikkelijke daad tegen de menselijkheid’. “Terreur is eropuit om angst te zaaien en verdeeldheid te creëren. Het is belangrijk om in deze roerige tijden de rust en kalmte te bewaren.”

Overleg over beveiliging

De koepel sprak vanmiddag met de terreurbestrijders van de NCTV over mogelijke extra veiligheidsmaatregelen. De moskeebesturen moeten extra ‘waakzaam en alert’ zijn, zo schrijft het SIORH: “Wij moeten onze gebedshuizen tegen elke vorm van terreur beschermen”, aldus Abdelhamid Taheri van de Haagse as-Soennah-moskee. Ook vindt hij dat er angst onder moslims heerst voor aanslagen bij moskeeën, zeker na de dreigbrieven die eerder zijn ontvangen. “We sporen onze leden aan: versterk het contact met de gemeente en de politie.”

Vrijdagpreek

Bij het vrijdaggebed zullen de imams stilstaan bij de ‘on-Islamitische daden’ in Brussel, aldus Taheri. “De gekken die aanslagen plegen, zeggen uit naam van de Islam te handelen. De imam zal ontkrachten dat dit met de islam te maken heeft.”

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen
23 maart 2016