Moslima eerste slachtoffer Nice

2638

Eén van de eerste slachtoffers die donderdagavond op de Promenade des Anglais in Nice werd geraakt door de vrachtwagen, was Fatima Charrihi.

Ze werd frontaal aangereden door de vrachtwagen, maar had nauwelijks uitwendige verwondingen. De identificatie was snel afgerond. Het lichaam van de geboren Marokkaanse die zeven kinderen achterlaat, is nog niet vrijgegeven door de Franse autoriteiten voor de begrafenis die in Marokko moet plaatsvinden.

Parkeermeter
De Nederlandse Amina Aissaoui, de nicht van Charrihi, vertelt: “De hele familie was op pad”. Toch werd alleen Fatima dodelijk geraakt door de vrachtwagen. “Ze hield van wandelen. Het was één van haar favoriete plekken.” De jongste van de zeven kinderen, de 14-jarige Yasmine, rende richting haar moeder. “Mensen hebben handen voor haar ogen gehouden, zodat ze haar moeder niet zou zien liggen.”

’Weer een moslim’
Tegenstrijdig, zo noemt Amina het feit dat haar tante slachtoffer werd van een aanslag. “Weer een moslim, wordt er dan over de dader gezegd. Maar mijn tante was ook moslima. Ze ging gesluierd door het leven. Ze keurde geweld altijd openlijk af. Het is zo pijnlijk dat zij moest sterven.”

Ook veel moslim slachtoffers
“Er zijn daar in Nice ook twintig moslims gedood”, reageerde voorzitter Otmane Aïssaoui van de regionale moslimfederatie. De Iraanse journalist , Maryam Violet vertelde: “Er waren zoveel moslims die ook slachtoffer waren. Ik zag dat vele een hoofddoek droegen en dat sommige Arabisch spraken.” De Franse moslimraad heeft de gruweldaad beschreven als een “barbaarse aanval”.

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
18 juli 2016