Moslima verjaagd tijdens bijeenkomst Trump

2796

Vrijdagavond is een moslima tijdens een verkiezingsbijeenkomst van Donald Trump door de politie verwijderd.

Rose Hamid, een 56 jarige vrouw, stond vrijdag vlak achter Trump op toen de Republikeinse presidentskandidaat zei dat Syrische vluchtelingen verwant zijn aan ISIS. Eerder pleitte Trump om de grenzen te sluiten voor moslims.

Ondanks haar stille protest begonnen Trump-aanhangers zijn naam te scanderen en naar Hamid, en de man naast haar die ook op stond, te wijzen.

Op weg naar de uitgang joelde de aanhangers hen uit en schreeuwden “eruit!”. Eén persoon schreeuwde: “Je hebt een bom, je hebt een bom.” Hamid blikte in een interview met CNN terug op het incident en zei: “De lelijkheid kwam echt snel tevoorschijn en dat is heel eng.”

Zij gaf aan geenszins van plan te zijn te schreeuwen of de bijeenkomst te verstoren. Ze wilde slechts Trump-aanhangers laten zien hoe moslims eruit zien. “Ik bedacht dat de meeste Trump-aanhangers waarschijnlijk nooit een moslim hadden ontmoet. Daarom bedacht ik om hen de kans te geven er één te ontmoeten.”

De aanhangers die rondom haar zaten, zeiden 'sorry' toen zij werd weg geëscorteerd. “De mensen rondom mij met wie ik de mogelijkheid had te spreken, waren zeer aardig. De mensen met wie ik geen contact had en die door Trump werden beïnvloed waren heel gemeen.”

Eén vrouw zeg tegen haar dat zij er “niet eng uitzag”, maar leek op een 'goede'. “Mensen hebben de kans niet iets anders te zien dan de moslims op tv”, aldus Hamid doelende op de beelden over terroristen en aanslagen.

Bron:CNN.com

Team al-Yaqeen
11 januari 2016