Moslima vermoord op straat in Engeland

6267

De 31-jarige Nahid Al-Manea uit Saoedi-Arabië werd dinsdag dood aangetroffen op een voetpad in het Engelse Sussex. Het lichaam van de vrouw vertoonde zestien messteken. De Britse politie doet onderzoek naar de moord op de moslima. Volgens de politie is rascisme het motief voor de moord op de vrouw.

Het levenloze lichaam van de vrouw werd dinsdagochtend rond 10:40u gevonden. Nahid droeg een abaya en hoofddoek toen ze werd vermoord. Daaruit leidt de politie af dat de moord waarschijnlijk racistisch geïnspireerd is. Dezelfde dag werd een 52-jarige man gearresteerd. Nadere details over hem zijn nog niet bekend gemaakt.

Een lijkschouwing bracht aan het licht dat de moslima met zestien messteken van het leven is beroofd. De vrouw had verwondingen aan haar armen, nek en het hoofd. “Minstens twee messteken werden haar fataal”, verklaarde Steve Worron van de politie.

Nahid was afkomstig uit Saoedi-Arabië, maar verbleef al een halfjaar in Sussex, voor haar studie. De vrouw volgde een cursus Engels aan de universiteit van Essex ter voorbereiding van een doctoraat en woonde bij haar broer.

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
21 juni 2014