Moslimparlementsleden bedreigd

8706

In Groot-Brittannië hebben vier parlementsleden een verdacht pakketje ontvangen. Het vermoeden bestaat dat dit te maken heeft met hun islamitische achtergrond. De pakketjes waren in alle gevallen vergezeld van een brief die oproept tot geweld tegen moslims, aldus de Britse krant The Times.

In het document wordt gesproken over een speciale dag om moslims te straffen, een ‘punish a muslim day’, op 3 april. Vorige week dook de brief voor het eerst op in sociale media. Ook werd de brief naar verschillende moslims in Londen thuis verzonden.

In de brief staat vermeld dat er punten verdiend kunnen worden door een moslim uit te schelden, een hoofddoek van een vrouw af te trekken of bijvoorbeeld zuur in het gezicht van een moslim te gooien.

Doodsbedreigingen

Voor de Londense burgemeester Sadiq Khan is de maat vol na de zoveelste bedreiging tegen moslims. Hij plaatste op Twitter een video waarin hij verschillende doodsbedreigingen aan hem voorlas. Zo werd hij een homofiele moslimterrorist genoemd die dood moest. Anderen zeiden dat hij moest worden uitgezet, of dat hij maar zelfmoord moest plegen.

De Britse autoriteiten beschouwen de anti-moslimcampagne als ‘hate crime’ (een misdrijf gepleegd vanuit een vooroordeel). De antiterreurpolitie doet onderzoek.

Inmiddels is er een tegenactie op touw gezet. Onder de noemer ‘love a muslim day’ kun je punten verdienen door bijvoorbeeld te glimlachen naar een moslim of mee te doen met de Ramadan.

Bron: NOS.nl

Team al-Yaqeen
14 maart 2018