Moslimpuber aangezien voor terrorist

3348

De 14-jarige Ahmed Mohamed uit het Amerikaanse plaatsje Irving is dankzij zijn laatste uitvindingen op het politiebureau terecht gekomen. Zijn zelfgemaakte klok werd op school aangezien voor een bom. De scholier werd geboeid afgevoerd door de politie.

Het jongetje vertelt aan Dalles News dat hij van kleins af aan al gek is op het uitvinden van dingen. Ahmed nam, om indruk te maken op leraren en medescholieren, een klok mee die hij slechts in twintig minuten in elkaar had gezet.

Bewonderaars

Ahmed Mohammed heeft vanwege de grote bekendheid van de zaak nu vele bewonderaars. President Barack Obama heeft de veertienjarige Ahmed uitgenodigd om zijn klok op het Witte Huis te laten zien. “Gave klok Ahmed. Wil je 'm meenemen naar het Witte Huis? We zouden meer kinderen zoals jij moeten inspireren om wetenschap leuk te vinden. Dat is wat Amerika groot maakt”, schreef Obama woensdag op Twitter.

De tiener krijgt ook veel steun van wetenschappers van onder meer de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Een wetenschapper van de prestigieuze technische universiteit Massachusetts Institute of Technology nodigt Ahmed ook uit om langs te komen.

De Politie van Irving overweegt echter nog steeds of ze een aanklacht aan het Openbaar Ministerie kan overleggen wegens het maken van een namaakbom.

De scholier is ook nog steeds geschorst door zijn school. De raad voor Amerikaans-islamitische relaties spreekt van een geval van islamofobie.

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen
18 september 2015