Moslims boos om varkens-dna in chocolade

5297

In Maleisië is grote consternatie ontstaan door varkens-dna in chocolade. Snoepgoedfabrikant Cadbury Maleisië heeft twee van haar chocoladeproducten teruggeroepen, nadat er sporen van varkens-dna in de producten werden ontdekt. Veel moslims in het land zijn boos op het bedrijf, omdat het volgens de Islam verboden is om varkensvlees te eten. Meer dan 60% van de bevolking in Maleisië is islamitisch.

Cadbury Maleisië heeft op al haar producten het 'halal' certificaat. Dit betekent dat het voor moslims toegestaan is het product te consumeren. Na een inspectie door het Ministerie van Gezondheid werd er in de Cadbury Dairy Milk Hazelnoot en Cadbury Dairy Milk Roast Almond sporen van varkens-dna aangetroffen.

Meer dan 20 islamitische groepen hebben opgeroepen tot een landelijke boycot van alle Cadbury producten. Ze eisen een verontschuldiging van het bedrijf.

De overheid heeft te kennen gegeven alle producten van de snoepgoedfabrikant in Maleisië te gaan controleren. Dit om de moslims in het land te verzekeren dat de producten geoorloofd zijn om te eten.

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
29 mei 2014