Moslims ‘crowdfunden’ voor slachtoffers Pittsburgh

2055

De Amerikaanse moslimgemeenschap heeft tienduizenden dollars ingezameld met een crowdfundings-campagne. De gigantische donatie is geheel voor de slachtoffers van de Pittsburgh-synagoge. Afgelopen zaterdag zijn daar ten minste elf doden gevallen en zes mensen gewond achtergebleven.

De campagne, die wordt georganiseerd door de moslim crowdfunding-site LaunchGood, is bedoeld om de slachtoffers te helpen “of het nu de gewonde slachtoffers zijn of de joodse families die geliefden hebben verloren”, aldus LaunchGood.

De actie werd gestart door Tarek El-Messidi, een moslim-Amerikaanse spreker en oprichter van Celebrate Mercy, een non-profitorganisatie die “onderwijst over het leven en karakter van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem)”.

Volgens een update van de campagnepagina was het oorspronkelijke doel van $25.000 opgehaald in slechts zes uur. Het streven is in stappen nu uitgebreid naar $125.000! Op het moment van publicatie van dit bericht van al-Yaqeen was het bedrag hoger dan $115.000, met nog 8 dagen inzameling te gaan.

Met de hashtag #Muslims4Pittsburgh geeft LaunchGood ruchtbaarheid aan hun inzamelingsactie.

Bron: Aljazeera.com

Team al-Yaqeen
29 oktober 2018