Moslims niet welkom in ‘De Vergeten Driehoek’

6149

Moslims zijn niet het probleem in ‘De Vergeten Driehoek’ maar de moslim-haat binnen een deel van de hindoestaanse gemeenschap. De fractie Islam Democraten stelt schriftelijke vragen aan het college van Den Haag over dit gebrek aan religieuze tolerantie. Het college moet dialoog en tolerantie binnen de hindoestaanse gemeenschap bevorderen.

‘De Vergeten Driehoek’ kent de grootste hindoebasisschool van Nederland en een hindoetempel. Het gebied kent maar één moskee, de El Fath-moskee. Overigens geen salafistische moskee. De schrijver van het stuk in dagblad Trouw schreef minder dan een jaar geleden een stuk over een onderzoek naar de liefde tussen een deel van de hindoestaanse gemeenschap en de PVV. “[…]hindoes die de moslims zien als bezetters en onderdrukkers van hindoes, India en mogelijk straks de rest van de wereld als ze niet worden gestopt. Zij kregen dat mee in hun opvoeding”.

“Het artikel in dagblad Trouw is de uitkomst van eeuwenoude haat jegens moslims door een klein deel van de hindoestaanse gemeenschap”, aldus Kucuk, fractievoorzitter Islam Democraten. De fractie Islam Democraten heeft dan ook grote twijfels als het gaat om de objectiviteit van het artikel in dagblad Trouw.

Bron: Islamdemocraten.nl 21 mei 2013