Moslims tijdens Soehoer redden bewoners brandende flat

2428

Moslims die aan het eten waren om hun Ramadan dag te vasten, hebben bewoners gered toen er een hevige vuur uitbrak in het west Londense flatgebouw. Zo melden getuigen.

Minimaal zeventien mensen hebben de dood gevonden na een vlammenzee in de 24 etages tellende Grenfell Tower in Notting Hill kort na middernacht.

Volgens een groot aantal bewoners gingen de rookmelders in het gebouw niet af. Echter sloegen moslims, die als enige nog wakker waren en aan het eten waren om te vasten voor de Ramadan, groot alarm.

Ashin Sha vertelde de ‘Standard’ dat hij vanuit Leyton snelde toen hij hoorde over de vuurzee, omdat zijn tante op de tweede etage van het complex woont. Ook zei hij: “Zij hebben de Ramadan. En gedurende die tijd doordeweeks waren alleen zij wakker. Daarom waren zij in staat alarm te slaan.”

Het vermoeden bestaat dat de brand op de derde of vierde etage is begonnen. Verschillende veiligheidsaspecten zijn door lokale bewoners ter sprake gebracht, waaronder de kwestie over het brandalarm.

Paul Mukar, die op de zevende etage woont, vertelde Sky News eerder dat er geen brandalarm bij zijn flat te horen was. Hij werd er slechts over het vuur gealarmeerd door schreeuwende bewoners die smeekten om hulp en anderen vertelden niet te springen. Zonder hen, zo geeft hij aan, zou hij wellicht niet hebben kunnen ontsnappen. Ook gaf hij aan nooit getuige te zijn geweest van het testen van het brandalarm in het complex. Hij zei: “Zij testen het brandalarm alleen overdags als de meerderheid van de mensen aan het werken is.”

De Londense brandweer onderzoekt momenteel de oorzaak van de brand.

Bron: Standard.co.uk

Team al-Yaqeen
15 juni 2017