Ongegeneerde moslimhaat in De Balie

3753

Debatcentrum ‘De Balie’ in Amsterdam is podium geweest voor ongebreidelde moslimhaat. De crème de la crème van rechts tot ultrarechts heeft zich eergisteren verzameld om het ‘probleem’ van de Islam te bespreken. Frits Bolkestein (oud-fractievoorzitter) van de VVD zat in de zaal, Paul Cliteur (lijstduwer van het uiterst rechtse Forum voor Democratie) in het panel alsmede de extreemrechtse Vlaming Wim van Rooy (voor korte tijd woordvoerder van de extreemrechtse Pegida en vader van Sam de Rooy die actief is in de rechtse politieke partij Vlaams Belang).

Thema van de bijeenkomst was ‘Waarom haten ze ons eigenlijk?’ en met ‘ze’ worden de moslims bedoeld, maar de titel had net zo goed kunnen zijn ‘Waarom haten wij hen eigenlijk?’.

De in het publiek aanwezige wetenschapper Jan Jaap de Ruiter vraagt in het begin van dit fragment aan Van Rooy wat hij voor oplossing heeft. Wat zich tot ieders verbazing vervolgens voltrok, had niemand verwacht. Van Rooy propageert schaamteloos en zonder blad voor de mond dat moslims dan maar gediscrimineerd moeten worden en hun religieuze vrijheid ingeperkt. Dan volgt vanuit de zaal professioneel moslimhaatster Bernadette de Wit en tot slot Paul Cliteur. Tegenwerpingen waren er niet of nauwelijks.

Bron: Joop.nl

Team al-Yaqeen
25 januari 2017