Ontdek de kracht in jezelf – interventiebijeenkomsten

7462

De afgelopen periode hebben we met veel interesse jullie antwoorden gelezen op onze vragen naar de problemen van moslims in Nederland. We zijn zeer verheugd over de grote hoeveelheid antwoorden en inzichten die we van jullie hebben mogen ontvangen.

We zijn ermee aan de slag gegaan. We hebben de antwoorden zorgvuldig geanalyseerd. Na overleg denken we dat we vier categorieën kunnen onderscheiden op grond waarvan we aan de slag kunnen. Uit jullie antwoorden denken we dat we te maken hebben met een viertal problemen:

  1. problemen binnen de moslimgemeenschap,
  2. problemen tussen moslims en niet-moslims,
  3. problemen en opvattingen binnen de niet-moslimgemeenschap in Nederland,
  4. en met problemen van persoonlijke aard.

Maar we willen het niet alleen hebben over problemen. We willen het vooral hebben over goede manieren om hiermee om te gaan. En dat willen we samen met jullie doen in een aantal bijeenkomsten, waarbij in iedere bijeenkomst aandacht is voor één van de vier categorieën. Samen willen wij onderzoeken hoe we van verdeeldheid naar heelheid kunnen komen, hoe we van frictie tussen moslims en niet-moslims in Nederland tot harmonie kunnen komen, hoe we van een beeld in de niet-moslimgemeenschap naar waarachtigheid kunnen komen, en hoe we de moed kunnen vinden om met persoonlijke twijfel om te gaan.

Van februari t/m juli 2019 zullen we een aantal interventiebijeenkomsten organiseren om het hier verder over te hebben, en er vooral verder aan te werken. Want we verwachten van iedere deelnemer wel persoonlijke inzet en betrokkenheid.

Wil je deelnemen aan één of meer van deze bijeenkomsten? Stuur ons dan een bericht via onderstaand formulier. Als kandidaat kan je je voorkeur uitspreken voor deelname aan maximaal drie thema’s. Je kan kiezen uit de volgende vier thema’s:

Thema Wanneer
1. Heelheid 7 en 18 maart 2019
2. Harmonie 4 en 18 april 2019
3. Waarachtigheid 2 en 16 mei 2019
4. Moed 6 en 20 juni 2019

 

Voor iedereen die meedoet is er een algemene inleiding op 14 februari 2019 waarin verder wordt ingegaan op jullie antwoorden op onze vragen.

Wil je deelnemen aan de inleiding en themabijeenkomsten? Vul uiterlijk 7 februari 2019 het antwoordformulier in. Iedereen zal per mail een bevestiging van deelname krijgen met de benodigde informatie.

Tot slot willen wij benadrukken dat wij, in het kader van privacy, jullie gegevens, zoals naam, e-mail en telefoonnummer, niet met derden zullen delen voor welk doeleinde dan ook.

Wij kijken ernaar uit om jullie te mogen ontmoeten.

 

Imam Aboe Ismail (Stichting As-Soennah)

Dr. Mark Dechesne (Universiteit Leiden)

 

Inschrijfformulier

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.