Ook prominente Rabbijn niet te spreken over politiek CDA en ChristenUnie

3432

Het weerwoord van prominente Nederlandse christenen op de politiek van het CDA en de ChristenUnie is nog vers en wordt nu ook uit de joodse hoek flink bekritiseerd.

Rabbijn Lody van de Kamp zegt nog steeds beduusd te zijn over de besluitvorming rondom het boerkaverbod. Hij kan er niet bij dat deze wet in Nederland aangenomen is. Een land dat staat voor godsdienstvrijheid verbiedt het dragen van een kledingstuk: de boerka/niqaab waar het dragen ervan door de vrouwen in kwestie religieus ingegeven is.

“Het initiatief voor dit verbod in Nederland dateert al uit 2007. En de initiatiefnemer is die fractie, de PVV, die toen al niets wilde weten van de islam. Zij was en is bezig islamitische burgers stelselmatig uit te sluiten van de samenleving. Reeds in die periode liet zij zich keer op keer op zeer negatieve wijze, heel generaliserend, uit over de islamitische burger in ons land”, aldus Lody van de Kamp.

De schrik bij Lody zit hem erin dat “in deze kwestie geen enkele terughoudendheid, blikken of blozen, meer bestaat bij de drie conventionele fracties in ons parlement, de drie christelijke partijen. Ze gaan in deze zaak mee met het initiatief van de PVV en stemmen in met het boerkaverbod.

De PVV, die in haar blinde haat tegen de islam, haar heil zoekt in middelen van discriminatie, uitsluiting en criminalisering van moslims, vindt als steun voor haar beleid de drie christelijke partners aan haar zijde.” Partijen die menen hun grondbeginselen uit de Bijbel te halen.

“Hoe deze christelijke geloofsbelijdenissen te rijmen zijn met een samenwerking met een partij die haar partners zoekt in extreemrechtse politieke Europese hoek, een onmenselijk vluchtelingenbeleid voorstaat en de duistere onderbuikgevoelens met betrekking tot ‘vreemdelingen’ stimuleert als in oude tijden, is voor mij een onopgelost raadsel”, aldus Rabbijn Van de Kamp.

Lees meer op Nieuwwij.nl

Team al-Yaqeen