Open Dag zusteronderwijs al-Yaqeen

7941

Nu de zomervakantie ten einde is gekomen, is het weer tijd om plaats te nemen in de lesbanken. Niet alleen op school, maar ook in de moskee! Dit jaar start het onderwijs bij de zusters op vrijdag 23 en zondag 25 september 2016.

In het verleden konden zusters zich online inschrijven voor de lessen met online een korte omschrijving van de vakken. Pas op de eerste lesdag leerden zij hun docentes kennen en kregen zij toen een beter beeld van de inhoud van de vakken. Om de verwachtingen van de leerlingen nu beter te managen, pakken wij het dit jaar wat anders aan.

Open Dag

En dat doen wij middels een Open Dag op zondag 4 september 2016. Het programma start om 15:00u. Op die dag zullen wij al onze docentes voorstellen aan de zusters en een korte presentatie geven van de inhoud van de vakken. Zo zal iedereen een goed beeld krijgen van wat zij van ons onderwijs kunnen verwachten. Wij zullen de lesmethode per vak behandelen en aangeven welk niveau je kunt bereiken na een jaar les te hebben gevolgd bij ons.

Vakken

Wij bieden komend schooljaar de volgende vakken aan:

Dag Vak Tijdstip
Vrijdag Arabisch 1 17:00-18:30
Arabisch 2 18:00-20:00
Tadjwied 1 * 19:00-20:30
Tadjwied 2 * 17:00-19:00
Hifdh beginners 17:00-18:30
Zondag Arabisch 2 10:00-12:00
Hifdh gevorderden 10:00-12:00
* Dit vak start pas in december 2016.

Het lesgeld voor een heel schooljaar bedraagt per vak €90,- (exclusief boeken). Kies je een tweede of een derde vak erbij, dan kost dit volgende vak slechts €50,-.

Inschrijvingen

Tijdens de Open Dag kunnen zusters zich inschrijven voor de vakken die wij aanbieden. Wij zullen de inschrijvingen niet meer online aanbieden. Wees er dus bij en schrijf je snel in. Kun je niet aanwezig zijn die dag? Wij organiseren nog een aantal andere inschrijfdagen waarop zusters naar de moskee kunnen komen om zich in te schrijven. Deze zullen wij na de aanstaande Open Dag bekend maken inshaa’Allaah. Dit hangt namelijk af van de hoeveelheid zusters die zich hebben ingeschreven op de Open Dag en of er nog plek is of niet. Wees er daarom snel bij!

Betalingen

Ten behoeve van een kloppende administratie en het volbrengen van de inschrijvingen, dienen zusters die zich als leerling aanmelden voor onze lessen het volledige lesgeld te betalen of minimaal de helft ervan en de andere helft op een ander, met ons afgesproken, tijdstip. Wij vragen jullie begrip hiervoor.

Meidenklas

Twee jaar geleden zijn wij een traject gestart voor meiden van 12 t/m 16 jaar. Dit jaar zal de meidenklas geen doorgang vinden. De gemotiveerde meiden van 16 jaar en ouder mogen zich dit jaar wel inschrijven voor de bovengenoemde vakken.

Wij zien jullie met veel genoegen op zondag 4 september. Moge Allah jullie standvastig maken in het opdoen van kennis, jullie en ons succesvol maken en deze dag en ons onderwijs zegenen.

Wassalamoe alaykoem
Zusters al-Yaqeen