Open Zitting: “Waar lopen moslims tegen aan in Nederland?”

3940

Nederland, een land van groei, kansen en ontwikkelingen. In deze samenleving valt veel te behalen voor het individu. Zorg, onderwijs, educatie, vrijwilligerswerk, carrière, noem het maar op. Alles is binnen handbereik.

Als inwoners en participanten van deze samenleving maken wij graag gebruik van deze kansen. Jonge moslims volgen veel verschillende opleidingen en doen het goed in het voortgezet, hoger en wetenschappelijk onderwijs. Allemaal om straks mee te draaien in deze vooruitstrevende samenleving en hoog op de maatschappelijke ladder te klimmen.

Desondanks heeft iedere bevolkingsgroep de wens om in deze pluriforme, multiculturele en diverse samenleving zijn eigen identiteit te behouden. Ook moslims maken zo nu en dan situaties mee waarin zij soms niet goed weten welke houding aan te nemen en voor welke optie te gaan: de maatschappelijke of de eigen (religieuze) identiteit?

Moslims zitten dan vaak met vragen: Wat moet ik dan doen? Heb ik de juiste keuze gemaakt? Of nog concreter: Hoe kan ik mijn gebed op school en/of werk verrichten? Hoe moet ik mij gedragen tijdens een sollicitatiegesprek? Ik heb het gevoel afgewezen te zijn vanwege mijn identiteit of geloof. Hoe zit het met mijn islamitische kleding in combinatie met mijn werkkleding?

Al deze vragen en meer kunnen op vrijdag 23 februari 2018 gesteld worden in een Open Zitting. Sheikh Aboe Ismail en docent Abdelwahied zullen al onze vragen hieromtrent beantwoorden. Vanaf 18:30u tot 20:30u zetten wij een programma op waarin al jullie vragen volop beantwoord worden. Onze deuren aan de Fruitweg 5 te Den Haag staan vanaf dan open voor jullie.

Kom samen met je vrienden en familie op deze inspirerende zitting! Heb je al vragen voor deze bijeenkomst? Mail ze dan naar info@al-yaqeen.com en wij bundelen de meest voorkomende vragen. Tijdens de zitting zelf is ook volop de mogelijkheid voor interactie en je eigen persoonlijke vragen of ervaringen.

Houd onze website en Social Media in de gaten voor meer updates over deze unieke zitting!

Team al-Yaqeen
5 februari 2018