Opnieuw brand in Zweedse moskee

3319

In vier dagen tijd is er voor de tweede keer brand uitgebroken in een moskee in Zweden. De Zweede autoriteiten vermoeden dat er net als bij de eerste keer dat er sprake is van brandstichting.

Afgelopen donderdag werd de eerste moskee in Eskilstuna het slachtoffer van de vlammen. Vijf mensen raakten als gevolg hiervan gewond en ooggetuigen gaven aan dat ze kort voor de brand iemand iets naar binnen hebben zien gooien.

Gisteren stond in de Zuid-Zweedse stad Eslöv de tweede moskee in brand. De brandweer wist het vuur snel te bedwingen en er vielen geen gewonden. 'We werken met het vermoeden dat het brandstichting is', aldus een politieagent tegen het Zweedse persbureau TT News Agency.

Immigratiedebat

Momenteel is Zweden verwikkeld in een hevig immigratiedebat. Dit zou de aanleiding zijn voor de vermoedelijke brandstichtingen. Peilingen laten zien dat de partij Zweden-democraten, die tegen immigratie is, aan steun wint in het Scandinavische land. Dit terwijl de centrumrechtse en linkse partijen juist aanhangers verliezers.

Zweden-democraten is op dit moment de op twee na grootste partij van het land en wil het aantal asielzoekers dat jaarlijks naar Zweden komt met 90% verlagen.

Bron: Volkskrant.nl

Team al-Yaqeen
30 december 2014