Opvoedcursussen in stichting as-Soennah

4298

Al een jaar worden er in stichting as-Soennah cursussen in opvoeding gegeven door erkend opvoedingsondersteuner en trainster Fadma Bouchataoui. In samenwerking met de Zustercommissie van al-Yaqeen wordt in deze cursus ‘Opvoeden in Vertrouwen’ de nadruk gelegd op een geweldloze opvoeding. Voor alle vormen van dwang en geweld worden bruikbare alternatieven gegeven en wordt aan ouders geleerd hoe hun kinderen op een juiste en liefdevolle manier op te voeden, zonder dwang of geweld.

Omdat de eerste opleidingsronde zo succesvol was en de vraag ernaar alleen maar groeide, zijn we met een tweede cursusronde begonnen. Ook zijn we van plan om hierna weer aan een nieuwe lichting deze cursus te geven. En vanwege de aanhoudende positieve reacties gaan wij ook op langere termijn kijken hoe vaak en aan hoeveel mensen deze cursus gegeven kan worden.

Meer over de cursus weten? Download dit PDF-bestand van onze Zusterdag 2017 die in het teken hiervan stond, en lees een inleidende tekst hieronder opgesteld door de trainster zelf.

Bestuur stichting as-Soennah en
Team al-Yaqeen
20 januari 2018

In deze tijd lijken vele ouders te worstelen met de opvoeding van hun kinderen en alle oude methodes lijken niet meer te werken: kinderen hebben niet meer ‘maar te luisteren’, en de straf- en beloningstactiek zijn achterhaald. Soms werken kinderen niet mee, gaan over de grenzen van hun ouders heen….en dan verliezen ouders soms toch hun geduld. Wat werk dan wel?

Wil je ook op zulke momenten kunnen blijven zien wat een heerlijk kind het toch is? Verlang je naar openheid, gelijkwaardigheid en liefdevolle aandacht in het contact met de kinderen die je dierbaar zijn en voor wie je zorgt? Wil je voorbij conflict gaan en elkaar ontmoeten in een sfeer van samenwerken, plezier en vertrouwen? Wil je de kracht van je gezin gebruiken om gezamenlijke oplossingen te vinden waar iedereen blij van wordt?

De opvoedsleutel die leidt tot gelukkige kinderen en gezinnen is eenvoudig: kijk naar je kind, leef je in, voel je in, wees echt aanwezig. Door bewust ouderschap wordt opvoeden vanzelf een succes.

De cursus Opvoeden in Vertrouwen geeft je de inzichten en handvatten om ruimte te maken voor een bewuste reactie. Zonder te escaleren en zonder jouw behoeften opzij te zetten. Je leert om jouw kinderen op een liefdevolle wijze weerbaar te maken tegen de vele uitdagingen van het leven.

Tijdens deze zesdelige cursus die geïnspireerd is vanuit de Islam en het geweldloos gedachtengoed, wordt aandacht besteed aan opvoeden vanuit Rahma, onvoorwaardelijke liefde en geweldloosheid.

Neem deel en blijf aandacht besteden aan communiceren en handelen die het leven verrijken door o.a. rust, verbinding, harmonie, waardering, respect en geluk in jouw leven en in het leven van jouw dierbaren.

De cursus wordt verzorgd door opvoedingsondersteuner en trainster Fadma Bouchataoui.

(trainer in verbindende communicatie)