Opvoeden in Vertrouwen is weer terug!

8464

Zoals de meeste zusters weten hebben wij verschillende reeksen aan cursussen aangeboden in samenwerking met opvoeddeskundige Fadma Bouchataoui. Zij heeft ons cursussen gegeven over Opvoeden in Vertrouwen.

Doel

Fadma is nu bij ons terug en biedt opvoedsessies aan. Met de ervaring en expertise van Fadma zullen wij leren hoe wij onze kinderen en onze omgeving benaderen vanuit ‘Rahmah’ (genade). Het zal je verbazen hoe verrijkend het is om met een frisse blik te kijken naar de Soennah van de Profeet (vrede zij met hem). Hij heeft ons meer dan 1400 jaar geleden geleerd hoe wij vanuit ‘Rahmah’ moeten handelen. Alleen weten wij soms niet hoe wij dit moeten vertalen naar hedendaagse handelingen. Fadma begeleidt moeders om dit te verwezenlijken. Het is belangrijk dat je open staat voor nieuwe inzichten en bereid bent om deze uit te proberen. Na deze opvoedsessies zal je gegarandeerd heel anders kijken naar je kinderen en je omgeving. Je houding gaat veranderen en je zult anders met de uitdagingen van het leven omgaan.

Steun de weeskinderen

Tot op heden deelde Fadma haar expertise gratis met de Oemmah, maar wij gaan nu een stapje verder en willen meer betekenen voor onze moslimkinderen. Daarom vragen wij van alle deelneemsters een bijdrage van €5,- voor deze opvoedsessies welke rechtstreeks naar het weeskinderenproject van Fadma in Marokko gaat. Zij doet dit dus fie Sabielillaah (vrijwillig op de Weg van Allah). Dit bedrag kan contant bij binnenkomst worden gedoneerd.

De opvoedsessies

De opvoedsessies zullen elke eerste donderdag van de maand in de gebedsruimte plaatsvinden van 19:00-21:00 uur. De eerste bijeenkomst is aanstaande donderdag 7 februari al in shaa’ Allaah.

Er is veel interactie gedurende de bijeenkomsten. De opvoedsessies zijn dus erg profijtvol. Fadma geeft ook veel adviezen en handvatten die je niet wil vergeten! Neem dus vooral pen en papier mee om deze te noteren.

 Wil jij hieraan meedoen? Kom dan op donderdag 7 februari naar de moskee.

 Moge Allah ons succesvol maken, onze kinderen beschermen en onze harten vullen met liefde, vergevingsgezindheid en geduld.

 Was-Salaamoe ʿalaykoem,
Zusters al-Yaqeen