Ouderendag (Riffijns): Wanhoop niet…

9199

Op zondag 22 maart aanstaande houden we weer een ‘Ouderendag’. Een dag speciaal in het teken van onze ouderen. Wij zullen ons die dag inzetten voor onze ouderen. Er zullen lezingen gegeven worden in hun moedertaal (Riffijns) en een vraag-en-antwoord sessie. Er zijn verder koffie, thee, versnaperingen en een warme maaltijd. Onze ouderen zijn immers onze vaders, onze moeders en onze grondleggers, en zij verdienen het dan ook om een keer in het zonnetje gezet te worden. Want waar wij nu staan, hebben we mede te danken aan hen!

Onderwerp

Aan onze ouders hebben wij op deze dag de boodschap: ‘Wanhoop niet…’ Zodra het gepensioneerde leven ingaat, lijken vele ouderen geen invulling aan hun dag te kunnen geven. En vaak doet verveling zijn intrede en raken ze benauwd, denkend dat ze het grootste deel van hun leven al achter zich hebben en ze afstevenen op het einde…

Onze ouderen dienen te weten dat het leven ook dan nog zoveel moois te bieden heeft en er nog zoveel te beleven is! Juist dan, wanneer er meer tijd te besteden is en er minder verantwoordelijkheden zijn. Wees niet benauwd en maak er het beste van!

Sprekers, tijd en plaats

Zondag 22 maart 2020 direct na het Dhoehr-gebed tot aan het ʿAsr-gebed zullen Sheikh Ahmed Taalib en Sheikh Abdelaziz Kabier de lezingen en vraag-en-antwoord sessie in het Riffijns verzorgen.

De dag vindt plaats in onze moskee aan de Fruitweg 5 te Den Haag. Vertel het voort, kom met je ouders mee en neem je ooms, tantes, oma’s en opa’s mee!

Bestuur stichting as-Soennah en
Team al-Yaqeen