Overlijdensbericht Sheikh dr. Saalih as-Sadlaan

3848

Gisteren is de weledele geleerde Sheikh dr. Saalih as-Sadlaan op 77-jarige leeftijd overleden te Riyad (Saoedi-Arabië). De gezondheid van de Sheikh is de afgelopen tijd achteruit gegaan en gisteren heeft ons het treurig nieuws bereikt dat hij het leven heeft gelaten.

De Sheikh was een bekende geleerde binnen de Islamitische wereld en heeft een groot aantal boeken op zijn naam staan. Zijn leven stond in het teken van het uitnodigen naar Allah, zowel in binnen- als buitenland. Zijn dood kan dan ook ongetwijfeld als een groot verlies worden aangemerkt. Zo zegt de Profeet (vrede zij met hem): “Voorwaar, Allah zal de kennis, nadat Hij die jullie heeft gegeven niet (in één keer) wegrukken, maar Hij zal haar (kennis) wegnemen door het nemen (van de levens) van de geleerden en daarmee ook hun kennis. Daarna zullen slechts onwetende mensen overblijven. Zij zullen om fatwa’s (religieuze uitspraken) gevraagd worden, waarna zij fatwa’s zullen geven die gebaseerd zijn op hun eigen meningen, en daarmee dwalen zij af en doen zij anderen afdwalen.”

(al-Boekhaarie)

Wij vragen Allah om de Sheikh te begenadigen, Zijn Welbehagen over hem uit te spreiden en hem Djannat ul-Firdaws te schenken. Wij behoren toe aan Allah en tot Hem zullen wij terugkeren.

Team al-Yaqeen
25 oktober 2017