Palestijns leed met eigen ogen gezien

3990

Voor Lisanne Boersma was de maat vol toen ze Mark Rutte op tv hoorde zeggen dat Nederland achter Israël blijft staan. Lisanne heeft met eigen ogen gezien hoe de Palestijnen lijden onder hun gevangenschap op de Westoever. Zondag leidt ze daarom een vredesdemonstratie in Utrecht.

De 26-jarige Boersma heeft zelf ondervonden hoe desastreus het beleid van Israël is. “Ik ben daar bij een man geweest die de scheidingsmuur dwars door zijn boomgaard heeft lopen. Die kan dus niet meer op zijn eigen land terecht. Het is er vreselijk en onaanvaardbaar. Het kan zo niet verder,” aldus de Utrechtse.

Boersma deed Islamstudies aan de Universiteit van Utrecht, vrijwilligerswerk bij Amnesty International en bezocht de Westbank. Nu loopt ze stage bij het Women Peacemakers Program in Den Haag, een organisatie die wereldvrede nastreeft.

Ze zou het liefst werken bij een internationale organisatie die vrede en religieuze tolerantie nastreeft. Ondertussen leest ze veel over de kwestie Israël-Palestina. Ze ontmoette de man van de boomgaard op de Westbank. “Behalve dat hij niet op zijn land terecht kan, is die muur onvoorstelbaar hoog. Dat heeft heel veel impact op de bewoners”, zegt Boersma.

Nadat Rutte de steun van onze regering aan Israël uitsprak, besloot zij in actie te komen en de demonstratie te organiseren. “Gewoon omdat het moet. Niet om politieke redenen, maar uit betrokkenheid.”

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen
9 augustus 2014