Paus: “Het is fout de Islam met geweld te identificeren”

2416

Paus Franciscus heeft zondag gezegd dat het fout is de Islam met geweld te identificeren en dat sociale ongelijkheid en geld de hoofdredenen zijn voor terrorisme.

“Ik denk dat het niet goed is de Islam met geweld te identificeren”, zo vertelde hij journalisten tijdens zijn reis naar Polen. “Dit is niet goed en dit is niet waar.”

Hij zei: “Ik denk dat er in haast elke religie altijd wel een kleine fundamentalistische groep is” en voegde eraan toe: “Wij hebben ze zelf”, refererend aan het katholicisme.

“Ik hou er niet van om te spreken over islamitisch geweld, omdat elke dag als ik de kranten open ik geweld zie, hier in Italië. Iemand doodt zijn vriendin, de ander zijn schoonmoeder. Dit zijn gedoopte katholieken”, zo zegt de Paus.

Hij ging verder en zei: “Als ik spreek over islamitisch geweld, dan moet ik spreken over katholiek geweld. Niet alle moslims zijn gewelddadig.”

Hij gaf aan dat er verschillende oorzaken zijn voor terrorisme. “Ik weet dat het gevaarlijk is om te zeggen, maar terrorisme groeit als er geen andere keuze is als geld tot afgod is verheven en het middelpunt is gemaakt van de wereldeconomie, in plaats van het individu.”

“Dat is de eerste vorm van terrorisme. Dat is basisterrorisme tegen de gehele mensheid. Laten we daarover praten.”

Bron: Reuters.com

Team al-Yaqeen
4 augustus 2016