Pegida verboden te demonstreren bij as-Soennah

3437

De Anti-islambeweging Pegida mag vrijdag niet demonstreren bij de Haagse as-Soennah moskee. Het is ze wel toegestaan dit te doen op de Haagse Koekamp, tegenover het Centraal Station. Tot dit besluit is burgemeester Pauline Krikke gekomen. Pegida was voornemens komende vrijdag voor de as-Soennah moskee aan de Fruitweg te barbecuen. Echter vreest de burgemeester ernstige verstoringen van de openbare orde waardoor ze tot dit besluit is gekomen.

Pegida was van plan om in een aantal gemeenten een speenvarken te roosteren voor een moskee. In Utrecht werd dit door de rechter verboden. Ook in Arnhem en Gouda is de anti-islambeweging niet welkom op de plek van haar keuze. In Den Haag mag er tussen 20:30 en 22:00 uur gedemonstreerd worden op de Haagse Koekamp. ‘Demonstreren is een grondrecht dat we in Den Haag hoog achten’, aldus burgemeester Krikke.

Voorman Edwin Wagensveld van Pegida laat Omroep West weten al te hebben verwacht dat hun protest verboden zou worden. ‘Dat wist ik drie weken geleden al, toen ik de aanvraag indiende’, zo laat hij weten. Een verplaatsing naar de Koekamp zint hem niet. ‘Dan gaat de burgemeester daar alleen staan, denk ik.’

Volgens de Pegida voorman zou de burgemeester gezwicht zijn voor dreigingen vanuit de moslimgemeenschap. Hij zegt niet te begrijpen waarom zijn demonstratie wordt verboden.

Hij geeft zich niet gewonnen. ‘Den Haag heeft veel moskeeën. We komen zeker, maar waar, wanneer en hoe we gaan opduiken dat ga ik u niet vertellen. Ik heb geen zin in kat- en muisspelletjes.’

Bron: Omroepwest.nl

Team al-Yaqeen
5 juni 2018