Persbericht: Aanslag op moskeegangers in Londen

3871

Vanochtend zijn we opgeschrikt door het nieuws over een terreuraanslag in Londen. Gisternacht reed een bestelbus in op moslims die net de moskee verlieten. Deze gewelddaad toont nog eens aan dat terrorisme geen geloof kent en dat het alle mensen kan treffen. Wat ons zorgen baart, is de gevaarlijke ontwikkeling dat moskeeën als doelwit worden gebruikt. Na Canada is nu Londen aan de beurt. Het komt steeds dichterbij! Moskeeën moeten daarom meer alert zijn en meer aandacht hebben voor preventie, want dit soort gruweldaden kunnen ook in ons land plaatsvinden.

Ook moeten moskeeën de achterban informeren over dit soort gebeurtenissen en hun zorgen en noden serieus nemen. Ze moeten mensen duidelijk maken dat het hier gaat om acties van haatdragende mensen die moslims en niet-moslims tegen elkaar willen uitspelen. Moslims moeten zich hiertoe niet laten verleiden. Ze moeten zich juist meer profileren als wezenlijk onderdeel van de samenleving en zich inzetten voor het bewaren van de vrede en saamhorigheid.

Verder het verzoek aan de media, gezien de selectieve en terughoudende berichtgeving hierin, om deze aanslag met evenveel passie en betrokkenheid op te pakken als bij eerdere aanslagen. Ook hier gaat het om onschuldige mensen die het slachtoffer zijn van iets verschrikkelijks. Laat eens zien dat wat vaak wordt gesuggereerd over de dubbele maat van de media niet helemaal klopt en dat de media er voor iedereen is, moslim of geen moslim.

Bestuur stichting as-Soennah
19 juni 2017