Petitie voor gebedsruimte Haagse Hogeschool

2846

Studenten van de Haagse Hogeschool zijn dinsdag een petitie begonnen om een gebedsruimte te kunnen krijgen in de Haagse Hogeschool. Op internet kan de petitie ondertekend worden. Dit werd tot zoverre al ruim 1.750 keer gedaan. En dat op de eerste dag.

Volgens de initiatiefnemers wensen ze 'graag de mogelijkheid om enkele minuten per dag te kunnen bidden of mediteren op een rustige maar voornamelijk ook schone plek'. Momenteel zijn er studenten die bidden in de kelder onder de trappen waar het vies is en ’s winters koud, zo zeggen ze.

"Dit kan niet zo langer. De school heeft een kantine met verschillende etenswaren – ook halal – en ook een gezellig café. Waarom kan de Haagse Hogeschool geen bescheiden ruimte voor religieuze studenten ter beschikking stellen?"

Iedereen is welkom

De initiatiefnemers benadrukken dat eenieder welkom zal zijn in de nieuwe stilteruimte, ongeachtgeloof of afkomst. "De Haagse Hogeschool is een multiculturele school. Dat betekent dus ook dat er verschillende studenten zijn met verschillende religies."

De Haagse Hogeschool laat in een reactie weten dat 'ze alle studenten en medewerkers verwelkomen en respecteren, ongeacht godsdienst of levensbeschouwing'. "Het staat studenten en medewerkers vrij om zich even terug te trekken en te bidden, zolang dit het onderwijsproces niet verstoort of de fysieke veiligheid in het geding brengt", aldus de Haagse Hogeschool aan Omroep West.

Algemene grondslag

Vanwege de algemene grondslag acht De Haagse Hogeschool het niet noodzakelijk en wenselijk om te voorzien in een gebedsruimte. Volgens de school zijn er in de buurt voldoende religieuze gebouwen waar studenten en medewerkers naartoe kunnen.

Het is niet de eerste keer dat leerlingen van de school proberen een gebedsruimte te krijgen. In 2012 voerden studenten ook al actie hiervoor, maar toen kwam de stilteruimte er niet.

Wil je de petitie ook tekenen, klik dan hier.

Bron: OmroepWest.nl

Team al-Yaqeen
13 april 2016