Protest Holocaustoverlevenden tegen bloedbad

3911

In de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ hebben Holocaustoverlevenden met een advertentie geprotesteerd tegen „het bloedbad onder de Palestijnen in Gaza”. De 327 ondertekenaars uit Europa en de VS zijn overlevenden en nabestaanden van slachtoffers van de genocide door de nazi’s.

In de advertentie veroordelen ze ook de „voortdurende bezetting en kolonisatie van historisch Palestina”. „We zijn gealarmeerd door de extreme, racistische ontmenselijking in de Israëlische maatschappij”, schrijven ze over de manier waarop Israël’s Palestijnen behandelen.

Ook richten ze zich tegen Elie Wiesel: winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en zelf een overlevende van de Holocaust. „Joden hebben het offeren van kinderen 3.500 jaar geleden afgewezen. Nu is het de beurt aan Hamas”, had Wiesel geschreven in een eigen advertentie.

Volgens de ondertekenaars van de advertentie misbruikt hij zo „onze geschiedenis” om te rechtvaardigen dat „Israël de Gazastrook vernietigt en meer dan 2.000 Palestijnen heeft vermoord” in de laatste oorlog.

Ze roepen ook op tot een „volledige economische, culturele en academische boycot van Israël”.

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
24 augustus 2014