Protest tegen komst Islamitische school

3809

In Purmerend is grote commotie ontstaan over de komst van een islamitische basisschool 'De Roos'. Onder het mom van 'dreigende verkeersdrukte' protesteren wijkbewoners massaal tegen de komst van de Islamitische school. Inmiddels zijn er ruim 1.800 handtekeningen verzameld als protest tegen de komst van de onderwijsinstelling.

De Islamitische school wordt gevestigd in een bestaand gebouw waar nu al twee scholen en een peuterzaal in zijn gevestigd. Meer dan 800 leerlingen gaan hier momenteel heen, maar het leerlingenaantal nam jaarlijks af.

Burgemeester Don Bijl beticht de wijkbewoners van islamofobie en daarmee lijkt de boel te escaleren. De Burgervader schreef aan lokale media over de tegenstanders van de school: „Een antimoslimhouding is sommigen niet vreemd”.

Zowel de extreemrechtse partij NVU als de Muslim Defence League hebben inmiddels grootschalige demonstraties in de Purmerendse wijk aangekondigd.

De islamitische basisschool is nu voorlopig ondergebracht in een gebouw in een andere wijk. Als het echter aan de gemeente ligt, vestigt de school zich op korte termijn in het daarvoor bestemde gebouw.

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
16 september 2014