PVV Den Haag gooit handdoek in de ring

2436

De Haagse PVV-fractie heeft hard uitgehaald naar raadscollega's en het stadsbestuur. In een brief van bijna drie kantjes meldt fractievoorzitter Karen Gerbrands 'onheus bejegend' te zijn door haar collega's in de gemeentelijke politiek. Daarom stapt de PVV uit het fractievoorzittersoverleg.

Woensdagmiddag plofte de harde aanklacht van de PVV bij collega's op de mat. De boodschap: de grootste oppositiepartij (6 van de 45 zetels) doet niet langer mee aan het fractievoorzittersoverleg. Dat is een reguliere besloten sessie om praktische zaken te regelen. ,,Een geheim voorkookorgaan waar niemand in de stad bij gebaat is", aldus de partij.

Veiligheid
De aanleiding voor het vertrek is een vooroverleg over de veiligheid in het stadhuis in december. Gerbrands voelde zich tijdens dat overleg 'meer dan onheus bejegend'. Zij zou zijn uitgelachen toen ze de zorgen van de PVV over de veiligheidssituatie uitte. Ze zegt hierover: ,,Er werd gesist door collega's en de burgemeester nam als voorzitter de bizarre positie in door te zeggen dat alleen hij wist wat het was om bedreigd te worden." Ook zou de PVV worden tegengewerkt bij debataanvragen en schriftelijke vragen zouden niet of slecht beantwoord worden.

Aanslag
Ook verwijt Gerbrands haar collega's zelfs uit te stralen dat er 'best een aanslag gepleegd mag worden op een PVV-er'. ,,Dan kan iedereen daarna lekker geschokt zijn en meelopen in een stille tocht", aldus te lezen in de brief. Woensdagmiddag was Gerbrands afwezig bij een speciale bijeenkomst voor fractievoorzitters van de gemeenteraad. Deze bijeenkomst was juist bedoeld om de plooien glad te strijken na een boycot en annulering van een heisessie vorig jaar.

Effectief
De PvdA zegt in een reactie dat het niet meedoen ook 'geen invloed op het proces' betekent. De VVD vraagt zichzelf hardop af hoe je zonder werkoverleg 'effectief' kunt opkomen voor de kiezer. ChristenUnie/SGP meent dat de PVV in de 'slachtofferrol' kruipt, volgens de SP moet de PVV 'niet zo janken en eindelijk serieus aan de slag gaan'. Burgemeester Van Aartsen gaat niet in op vragen over de aantijgingen, aldus zijn woordvoerder.

Bron: Ad.nl

Team al-Yaqeen
21 januari 2016