PVV wil nu alle Nederlandse moskeeën sluiten

3611

De PVV vindt dat alle moskeeën in Nederland gesloten moeten worden. Dat verwoordde PVV-Kamerlid Machiel de Graaf gisteren in een Kamerdebat.

“Wij willen Nederland de-islamiseren. De enige leegstand waar Nederland beter van wordt, is de leegstand van moskeeën”, aldus het Tweede Kamerlid. Op vragen van andere Kamerleden antwoordde hij: “Wij willen geen Islam in Nederland, dat is juist.”

Hij gaat hiermee nog een brug verder dan de PVV eerder ging. De partij van Geert Wilders pleitte eerder tot een bouwstop voor nieuwe moskeeën en het sluiten van moskeeën waar geweld wordt gepredikt of die buitenlandse financiering krijgen.

Ook constateerde De Graaf dat scholen een 'lawine aan kinderen' tegemoetzien van leerlingen met de naam Mohammed. “We gaan het meemaken dat de meerderheid van alle kinderen op school Islamitisch is. En dat is voorwaar geen prettig vooruitzicht. De Nederlandse eigenheid, de identiteit en de cultuur worden via immigratie en via de baarmoeder om zeep geholpen. Diverse Islamitische leiders zeiden dat letterlijk, zoals Kaddafi. Maar op de PVV na nam niemand het serieus”, aldus de PVV'er.

Andere Kamerleden waren geschokt door de woorden van De Graaf en op zijn andere opmerkingen over de Islam in het debat. PvdA-Kamerlid Khadija Arib, die als ondervoorzitter leiding gaf aan het debat, stelde na afloop via Twitter dat het debat over integratie 'een dieptepunt' had bereikt. “Schaamteloos werd een groep op basis van afkomst geschoffeerd.”

Bron: Volkskrant.nl

Team al-Yaqeen
27 november 2014