Ramadan 2014: stichting as-Soennah is er klaar voor!

5668

Bijna is het zover en mogen we de prachtige maand Ramadan weer verwelkomen. Ieder jaar weer is het een belevenis van jewelste en ieder jaar kijken we ernaar uit.

Net als vorig jaar heeft stichting as-Soennah vele voorbereidingen getroffen om jullie te verwelkomen in onze moskee. Dagelijks is er inshaa Allaah melk en dadels bij ontvangst, worden de Taraawieh-gebeden geleid door Sheikh Abdessalaam en broeder Hamza, zal de Doecaa’ ul-Qoenoet geleid worden door Sheikh dr. Rachid Nafi en zijn deze gebeden dagelijks via livestream te volgen. Ook de lezingen in het Berbers, Nederlands en Arabisch die gedurende deze maand gegeven worden in de moskee, zullen live te volgen zijn via onze website www.al-yaqeen.com of via onze al-Yaqeen app (beschikbaar voor Android en iPhone).

Gebedsruimte

Onze moskee biedt ruimte voor 3.000 mannen en 1.000 vrouwen. Ook hebben we onze koeling- en aircosysteem flink uitgebreid, opdat jullie je gebeden op een nog prettigere manier zullen kunnen verrichten. Daarnaast zullen er voldoende gratis flessen drinkwater zijn.

Ook zullen er voldoende stoelen zijn in de gebedsruimte voor de ouderen en de mindervaliden en kunnen zij natuurlijk ook gebruik maken van onze lift om in de gebedsruimte te komen.

Na het Taraawieh-gebed zal onze kantine geopend zijn voor wie nog een lekker hapje of drankje wilt nuttigen. Ook onze winkel zal dan open zijn voor wie boeken, kleding of lekkere luchtjes wilt kopen.

Overige activiteiten

Voor de minder bedeelden onder ons is er dagelijks een gratis Iftaar. Verder zal er een dagelijks spreekuur zijn voor al uw vragen m.b.t. de Ramadan. Deze kunnen gesteld worden in het Arabisch, Nederlands of Berbers.

Ictikaaf

Het behoort tot de Soennah van de Profeet (vrede zij met hem) om de laatste tien dagen van de Ramadan door te brengen in de moskee en aldaar ook te overnachten. In deze periode valt namelijk Laylat ul-Qadr: de nacht die beter is dan 1.000 maanden in aanbidding.

In deze laatste tien nachten hebben wij een speciaal programma voor onze gasten die wensen te blijven overnachten. Iedere nacht om 01:00u zal er een lezing zijn. Om 02:00u begint het Tahadjjoed gebed en om 03:00u beginnen we met as-Soehoer. Eten en drinken zullen er gedurende de nachten ook gewoon zijn. Na Salaat ul-Fadjr zal er eveneens een kort woordje gegeven worden.

Kortom, wederom een Ramadan om niet te missen in stichting as-Soennah. Wees erbij, deel in de beloningen en moge Allah ons de Ramadan doen bereiken, deze in aanbidding doorbrengen en ons al onze voorgaande zonden vergeven.

Bestuur moskee as-Soennah en
Team al-Yaqeen
26 juni 2014